23 лютого 2022, 08:00, Україна

Експрес™-технологія на соняшнику: анонсовано новий етап співпраці FMC та Лімагрейн

Як зауважив на присвяченій цій події прес-конференції Олександр Астраханцев, директор з маркетингу «Лімагрейн Україна», Limagrain є єдиною насіннєвою компанією в Європі, яка офіційно рекомендує використання гербіциду Експрес™ Голд 75, ВГ на гібридах соняшнику з властивістю Експрес™.

В Україні така співпраця триває з 2017 року, а 3 роки тому почалося офіційне тестування гербіцидів Експрес™ 75, ВГ та  Експрес™ Голд 75, ВГ на гібридах соняшнику селекції Лімагрейн. І цьогоріч, по завершенню тестування, «Лімагрейн Україна» надала офіційну рекомендацію щодо використання цих препаратів на всіх відповідних гібридах.

«Варто зазначити, що гербіцид Експрес™ Голд 75, ВГ має сучасну формуляцію і містить дві діючі речовини: трибенурон-метил 562,5 г/кг і тифенсульфурон-метил 187,5 г/кг. І якнайкраще зарекомендував себе безпосередньо в контролі проблемних бур’янах, таких як  лобода, нетреба, і амброзія, й інші дводольні бур’яни. До того ж цей препарат вирізняється тим, що має широке вікно застосування — від 2 до 8 листків», — зазначила Альона Желеф, менеджер з маркетингових комунікацій компанії «FMC Україна».

Читати по темі: Ціна на соняшник та кукурудзу в Україні суттєво зросла — звіт за 22 лютого 2022

Як зауважив Денис Каназірський, продакт-менеджер по соняшнику «Лімагрейн Україна», серед переваг технології ExpressTM — її доступність для будь-яких господарств — як для холдингів, так і для невеликих фермерів. За його словами, до лінійки гібридів під цю технологію належить, наприклад, уже давно відомий вітчизняним аграріям ЛГ59580. Крім нього, до лінійки увійшли декілька новинок.

«Позаминулого року ми випустили на ринок 2 продукти — гібриди ЛГ50479 СХ і ЛГ50529 СХ. І якщо ЛГ59580 передусім призначений для півдня та сходу, то 2 названі — вже для центральної та північно-західної України. У 2021 році ми отримали ще одну новинку — гібрид ЛГ50559 СХ. Це унікальний гібрид, який має генетичну стійкість до 7-ї раси вовчка, стійкість до пероноспорозу та максимальну стійкість до бурої іржі соняшника. Його ми рекомендуємо для східних регіонів (Луганської, Донецької, Харківської, Дніпропетровської областей), адже там ареал найбільшого поширення бурої іржі. Крім того, гібрид має високу посухостійкість», — розповів Денис Каназірський.

У 2022 році «Лімагрейн Україна» презентує ще 2 новинки в лінійці під технологію Експрес™ та Експрес™ Голд. ЛГ50549 СХ — для південних та східних регіонів. А ЛГ50779 СХ буде першим гібридом, що не лише стійкий до Експрес-гербіцидів, а й високоолеїновий.

Денис Каназірський також додав, що 3-річні випробування в польових умовах показали, що при застосуванні гербіциду Експрес™ Голд 75, ВГ, навіть з підвищеною у двічі нормою, фітотоксичність на всіх гібридах лінійки не проявлялась.