5 жовтня 2020, 09:00, ЗЗР

В UKRAVIT презентували надійне рішення проти шкідників ріпаку озимого

«Осінні погодні умови агросезону — 2020 є досить строкатими для ріпаку озимого: в окремих регіонах культура на даний момент повноцінно росте та розвивається, а у інших відзначається нерівномірність по густоті стояння та проходженню фаз росту. Однак після опадів, які випали на більшості території України, ситуація з неоднорідними посівами однозначно покращиться», — відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

Наразі менеджери з технічної підтримки компанії відзначають поширення у різних регіонах України чорного хрестоцвітого прихованохоботника, хрестоцвітих блішок, ріпакового пильщика та інших шкідників.

Для надійного контролю шкідників Олександр рекомендує застосовувати контактно-системний інсектицид Жук OFF (Венон) (клотіанідин, 200 г/л + альфа-циперметрин, 100 г/л).

«За рахунок поєднання діючих речовин із різних хімічних груп препарат забезпечує високу ефективність проти широкого спектра шкідників ріпака, в тому числі стійких до піретроїдів, і при цьому не викликає у них резистентності. Клотіанідин у складі інсектициду блокує постсинаптичні холінергічні рецептори, викликаючи перезбудження нервових клітин, в результаті чого у шкідника виникає параліч, і він гине. Альфа-циперметрин блокує процес обміну іонів натрію та калію у пресинаптичній мембрані, тобто порушує проникність клітинних мембран, і виступає інгібітором натрієвих каналів. Відбувається надлишкове виділення ацетилхоліну під час проходження нервових імпульсів через синаптичний ланцюжок, і шкідник внаслідок сильного нервового перезбудження гине», — відзначив Олександр Мигловець.

З його слів, препарат забезпечує швидкий «нокаут-ефект» і одночасно — гарантує тривалий період захисної дії. А за рахунок системної дії він захищає навіть необроблені молоді листки рослин.