25 лютого 2020, 14:40, Технології

Німецьке господарство розробило унікальне природне добриво для рослин

Власним досвідом господарювання в рамках сьомого випуску проекту Жито Великих Людей від «КВС-УКРАЇНА» поділився Ханнес Детер, керуючий господарства Ländchen Bellin eG Lentzke.

«Ми власноруч готуємо добрива. Основні інгредієнти — магній, сірка, меляса та подрібнене каміння. Так ми можемо працювати без хімії. Це нова технологія і не кожен фермер нею користується. Три ключові елементи: бор, кремній та кальцій», — розповів Ханнес Детер.

Для підживлення рослин добрива вносять один раз восени та двічі навесні. 5 л вистачає на 30 га площ, вартість внесення становить 2 євро/га.

Об’єми внесення добрива різняться в залежності від конкретного поля. Потребу в добривах визначають за допомогою тестів ґрунту. Таку технологію у господарстві почали впроваджувати близько двох років тому.

Також в Ländchen Bellin eG Lentzke практикують технологію сівби мікс культур. Восени під озимий ріпак тут підсівають гірчицю, льон та бобові культури. Таким чином вдається знизити навантаження шкідників на основну культуру та підвищити якість ґрунту.