18 січня 2020, 09:00, Технології

Фермер розповів про особливості вирощування та цінні властивості амаранту

«Вирощування цієї культури справа нескладна. Для засівання однієї сотки землі достатньо чайної ложки насіння, яке перед посівом змішують з піском. Висів проводиться в добре підготовлений ґрунт в оптимальні строки: наприкінці квітня — на початку травня, коли земля прогріється до 16°С. Перед підготовкою ґрунту до посіву амаранту бажано внести 40-50 т/га органічних добрив. Між рядками має бути відстань 50-70 см. При загущеності посівів їх проріджують до відстані між рослинами 30-50 см. Виполюють бур’яни у перший місяць розвитку рослин, а потім вони самі їх заглушають», — ділиться досвідом фермер.

Юрій Миргород зауважує, що під амарант не бажано вносити гербіциди та вирощувати на кислих ґрунтах. Культура є гарним попередником для всіх сільськогосподарських культур, адже після її заготівлі залишки коріння та рештки зеленої маси збагачують ґрунт органікою й азотом.

Олександр Дуда: Амарант може стати Клондайком для бізнесу
Читати по темі:

З вирощеного амаранту фермер виготовляє чаї, олію, крупу, борошно, гранули, соки, сушене листя, цукровий сироп з борошном. З його слів, всі ці вироби мають оздоровчо-профілактичну цінність для організму людини. Окрім цього, амарант вважається цінною кормовою культурою.