10 грудня 2018, 14:15, ЗЗР

Аграрії поділилися досвідом використання препаратів АХТ

За словами Олександра Волчкова, співвласника «Сакура Агро» (Вінницька обл.), серед інсектицидів дуже добре себе зарекомендував препарат Канонір Дуо, у сегменті гербіцидів — Імпекс Дуо.

«Окрім цього, серед гербіцидів для кукурудзи популярністю користуються: Дисулам та Мілафорт. Ці засоби добре себе показують у бакових сумішах, чудово контролюють увесь спектр бур’янів», — зазначив Олександр Волчков.

За його словами, цьогоріч на ринку склалися певні проблеми зі збутом вирощеної сільгосппродукції, тому вільних коштів щоб почати активно робити передзамовлення у аграріїв поки недостатньо.

«На сьогоднішній день виробники передусім звертають увагу на ґрунтові гербіциди. Наприклад, такі як Основа, Промекс. В 2018 році «АХТ» зареєстрували новий препарат Пропазокс, продукт уже набуває популярності, адже чимало клієнтів наших спробували його і переконалися в ефективності. На ріпаки будуть брати Клодекс Про. Серед фунгіцидів насамперед надходять замовлення на Флутривіт, Карбезим. На пшеницю братимуть Гренадер і Гренадер Максі. Як показує досвід і проведені з аграріями консультації, це перші продукти, які користуватимуться попитом на початку наступного сезону», — зауважив співвласника компанії «Сакура Агро».

За словами Валерія Ліневича, голови правління СВК «Вівсяницький», (Вінницька обл.), у своїй роботі практично всі інсектициди використовують лише від «АХТ».

«Зокрема використовуємо інсектицид Канонір Дуо. Також добре себе зарекомендував протруйник Канонір Ультра — обробляємо ним насіння пшениці. Серед гербіцидів дуже добре зарекомендував себе Ореол Максі», — зазначив Валерій Ліневич.

Перевагами та досвідом використання продуктів компанії «АХТ» поділились сільгоспвиробники Дніпропетровщини. За словами Ірини Пучкової, власник «Альянс Еко Агрогумат» (м. Кривий Ріг), інсектицид Фосорган Дуо допоміг цьогоріч ефективно впоратись з поширенням шкідників у посівах соняшнику та ріпаку.

«Цього року в нашому регіоні було помічено нетипове поширення гусениці совки на соняшнику. З цією проблемою зіткнулися в переважній більшості господарств. А потім, що вже зовсім незвично, восени вона з’явилась на сходах озимого ріпаку. І тут уже знадобився такий препарат, як Фосорган Дуо.

Про попит на продукцію «АХТ» з власного досвіду розповів Костянтин Воловик, регіональний директор «ПоділляАгроЗахист» (м.Харків).
«Уся лінійка препаратів у нас розходилась дуже швидко. Деяких навіть не вистачило. Здебільшого це стосується засобів з вмістом гліфосату, а саме: Геліос, Геліос Екстра. У зв’язку з високим попитом не вистачило також Канонір та Канонір Дуо», — підсумував Костянтин Воловик.

Читати по темі: Сергій Богомаз. Озимі-2019: що було й чого чекати аграріям?