12 грудня 2022, 13:46, ЗЗР

На загущених посівах озимини відмічено слабкий розвиток борошнистої роси

Як зазначає пресслужба Мінагрополітики з посиланням на дані фітосанітарного моніторингу, осередково в південних та центральних областях Лісостепу за вказаних агрокліматичних умов на ранніх загущених посівах озимих пшениці та ячменю відмічають слабкий розвиток борошнистої роси, септоріозу, темно-бурої плямистості, що негативно впливає на перезимівлю рослин.

Контроль хвороб озимої пшениці протруйниками: діючі речовини та патогени

Читати

Повідомляється також, що подекуди в господарствах Одеської області на полях озимих зернових культур, розміщених здебільшого після стерньових попередників, продовжується мляве живлення личинок хлібної жужелиці. Шкідником заселено до 3% площ від обстежених. Середня чисельність 0,3-1 екз./м2. Личинки переважно ІІ та ІІІ віків. В осередках пошкоджено до 2% рослин.

У повідомленні наголошується, що у господарствах здійснюється фітосанітарний нагляд за посівами озимих зернових та ріпаку, багаторічних трав та інших угідь. Захист сільськогосподарських культур з початку поточного року проведений на площі близько 37 млн га, з них біологічним методом — 1 млн га. Для проведення всього комплексу заходів захисту рослин від шкідливих організмів з початку 2022 року використано понад 32,8 тис. тон препаратів.