16 травня 2022, 14:00, ЗЗР

Як мінімізувати пестицидне навантаження на культуру — порадив експерт

У зв’язку з цим Дмитро Породзиньский, керівник наукового відділу «Агрінос Україна», наголосив на необхідності коригуючого живлення та точкового застосування біостимуляторів, яка зумовлена як фізіологічними особливостями самих культур, так і схемою пестицидного захисту. 

Про це йдеться у матеріалі «Чого бракує соняшнику і кукурудзі на ранніх етапах розвитку? Поради експерта» на SuperAgronom.com.

На ранніх етапах розвитку молоді рослини зазвичай страждають від нічних похолодань. Температура опускається нижче +10-12◦С, що є біологічним нулем для кукурудзи та соняшнику. Суттєво сповільнюється сокорух, а за значного похолодання рослини переходять у стан стагнації. У цей час, зазвичай, здійснюють обробку полів гербіцидами. У комбінації ці фактори зумовлюють тимчасову зупинку росту культур, що напряму впливає на урожай. 

Мінімізувати згубну дію цих факторів на ранніх етапах розвитку кукурудзи і соняшнику можуть точкові обробки полів продуктами на основі амінокислот. З цією метою Дмитро Породзинський рекомендує використовувати біостимулятор і антистресант Агрінос Б.

Заощадити на азотному живленні можливо. Стратегія на кукурудзі і соняшнику

Читати

«Амінокислоти і протеїни, що входять до складу Агрінос Б, посилюють опірність рослин до низьких температур та знижують негативний вплив дії селективних гербіцидів. А за рахунок хітозану та глюкозаміну рослини отримують здатність до 40% більш ефективно розпоряджатися доступною вологою», — розповів експерт. 

Для того, щоб дати вичерпну відповідь, чи можливе сумісне внесення Агріносу Б разом із селективними гербіцидами у 2021 р. в компанії «Агрінос Україна» провели наукові дослідження на кукурудзі та соняшнику. 

«Враховуючи специфіку роботи препарату, ми знали, що найкращий час для його застосування — ранні фази розвитку культур. Задача полягала в тому, щоб визначити чи можливо забезпечити спільне застосування із рядом гербіцидів», — пояснив Дмитро Породзинський.

Тож, спільне застосування Агрінос Б з гербіцидами можливе і обґрунтовано корисне, про що свідчать отримані результати на кукурудзі і соняшнику та, зокрема, прибавки урожайності. Будучи інтегрованим у основну технологію вирощування кукурудзи та соняшнику, Агрінос Б дає змогу наблизити фактичну урожайність до потенційної. І якщо ви прагнете максимальної віддачі з кожної одиниці площі, цей варіант може стати оптимальним.