19 квітня 2022, 09:00, Україна

Точне землеробство в умовах воєнного часу — як працює сервісна компанія Frendt

Про це пише Latifundist.com.

«З перших днів війни ми зайняли чітку позицію з підтримки власного міста і країни, адже це наш дім. Наші співробітники допомагали будувати блок-пости, ми розвозили гуманітарні вантажі в центри біженців, віддали одне з наших авто на потреби армії та долучились до збору коштів на необхідне нашим захисникам обладнання, — розповідають представники компанії. — Водночас ми розуміли, що посівна в Україні має відбуватися за будь-яких умов, і вже в перші березневі дні ми максимально почали повертатись до роботи».

Спочатку була доступна відправка «Новою Поштою» та самовивіз, а вже згодом у компанії відновили виїзди спеціалістів до господарств в області, де безпечно.

Цікавий факт, що один клієнтів Frendt за підтримки спеціалістів зміг власноруч встановити на свій трактор автопілот, який пройшов тестування та чудово працює. Тож дистанційний монтаж обладнання — теж можливий.

Як «Френдт» підтримує аграріїв? Фінансування систем ТЗ на період війни

«Ще з перших днів війни ми вирішили давати українським аграріям безкоштовний доступ до нашої РТК-мережі, і всі, кому потрібен високоточний сигнал для навігації, можуть до нас звернутись. Також ми співпрацюємо з банками, які надають кредити на найвигідніших умовах, наприклад, система «5-7-9» від «Ощадбанку», — розповідають співробітники компанії. — У деяких випадках ми навіть практикуємо встановлення обладнання по бартеру».

Наявність обладнання та комплектуючих, робота польового сервісу

Оскільки наразі для аграріїв дуже важливо зменшувати витрати на ТМЦ, не знижуючи продуктивності та прогнозованої врожайності, то збільшився попит на обладнання, що допомагає автоматизувати польові операції. На щастя, Міністерство аграрної політики сприяє побудові нових логістичних ланцюгів, які допоможуть пришвидшити поповнення запасів необхідного обладнання. Наразі на складах компанії «Френдт» вистачить запасу приблизно на шість місяців.

«Але, наприклад, кабельну продукцію наша компанія виготовляє сама, і ми маємо достатньо сировини, щоб забезпечити своєчасну поставку замовлень. Завдяки цьому ми почали робити проводку і на військову, і на комунальну, і на будівельну техніку», — кажуть у компанії.

Також зазначається, що сервіс виїжджає до господарств, що знаходяться на територіях, де немає активних бойових дій. Проте консультації надаються клієнтам з усіх куточків України в телефонному режимі задля вирішення нагальних питань. А надіслати обладнання для ремонту завжди можна поштою.