2 травня 2024, 16:30, Техніка

Перший вітчизняний електротрактор Kolos успішно пройшов випробування

«За результатами випробувань фахівців УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого та Львівської філії УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого вітчизняному виробникові ElectroAgroTechnic буде надано протокол випробувань та акт обстеження виробництва. На основі цих документів компанія отримає сертифікат затвердження типу на серію електротракторів Kolos», — зазначили в інституті. 

Виготовленням електротракторів серії Kolos компанія ElectroAgroTechnic з Дрогобича займається з недавнього часу. В основі екологічно чистої машини лежить дизельна модель Shifeng. Акумуляторна батарея встановлена на електротракторах дає змогу працювати 8-9 год. Машини також пропонуються і у варіанті із сонячними панелями, які немов дах встановлюються над місцем водія.

Трактори серії Kolos можуть працювати з різним обладнанням: плугом, дисковою бороною, косаркою, подрібнювачем гілок, а також причепом. Також передбачена функція двонаправленої зарядки, тобто від трактора можна живити різне електрообладнання та навіть протягом 3 діб забезпечувати електрикою цілий будинок.

ElectroAgroTechnic планує налагодити виробництво потужніших електротракторів, а також комбайнів та комунальної техніки.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com