30 грудня 2021, 18:00, Технології

Близько 40% українських земель непридатні для технологій мінімального обробітку

Про це розповіла Оксана Тонха, декан Агробіологічного факультету НУБіП, д. с.-г. наук, професор на ІІ Міжнародній конференції «Національний виклик: деградація ґрунтів чи відновлення їх родючості», що відбулась 9 грудня 2021 р. та ініційована компанією БТУ-ЦЕНТР у партнерстві з ГС «Органічна Україна», МХП та Global 100% Re і МІМ.

Також науковець зробила акцент на необхідності збереження біорізноманіття та заселення корисної мікрофлори в ґрунт. Професор закликала навчати молодь системам біологізації землеробства.

Читати по темі: Американські експерти радять боротися з ущільненням ґрунту без застосування ґрунтообробки

«Дуже важливо об’єднуватися і створювати партнерства для вирішенні таких глобальних питань як деградація ґрунту. Саме тому 2 роки тому було створено Стратегічний комітет з відродження родючості ґрунтів, який має на меті сформувати свідоме ставлення до ґрунтів як до цінного і незамінного ресурсу, сприяти раціональному використанню властивостей ґрунтів, впроваджувати різні системи обробітку, застосовувати органічні добрива та препарати у правильній кількості», — зазначив Владислав Болоховський, генеральний директор групи компаній БТУ-ЦЕНТР, канд. с.-г. наук, Голова комітету з відродження ґрунтів ГС «Органічна Україна».