29 вересня 2021, 09:30, Україна

Культиварій оголосив про старт другого курсу Чітке Точне Землеробство

Про це йдеться у матеріалі «Точне землеробство. Як оцифрувати успіх?» на Latifundist.com.

В Україні все більше прихильників точного землеробства. Це зумовлює актуальність створення навчальних баз, де аграрії зможуть отримувати інформаційну підтримку та практичний досвід. Так, «Культиварій» оголошує про набір учасників на другий курс «Чітке ТЗ», який стартує вже 13 жовтня.

Перший курс навчання відбувся влітку цього року. Його відвідали співробітники різних компаній, великої і середньої величини: «Астарта-Київ», «Аграрні системні технології» (АСТ), «ТАС-Агро». Як сказала керівник освітньої платформи «Культиварій» Олександра Камишина, сумарний земельний банк компаній, які брали участь в навчанні, досягає 0,5 млн га.

«У кожного бізнеса свій шлях і своя модель впровадження ТЗ, яка спирається на цілі компанії. В курсі «Чітке ТЗ», який ми розробили та проводимо разом з Артемом Бєлєнковим, керівником та засновником SmartFarming, курсанти опрацьовують резерви підвищення продуктивності агровиробництва, відштовхуючись від поточної картини, формулюють цілі і з підтримкою спікерів формулюють свій план впровадження ТЗ, починаючи з пріоритетних для них елементів», — зазначила керівник освітньої платформи «Культиварій» Олександра Камишина.

Фіксованих правил та рецептів впровадження точного землеробства не існує. Але є досвід компаній, які вже пройшли певні етапи інтеграції технології та можуть поділитись досвідом з іншими.

«Зрозуміло, успіх впровадження ТЗ виражається в кількості зароблених грошей на 1 га землі. Впровадження технології завжди супроводжують ризики (це проблеми з пробами ґрунту, точністю сигналу РТК, дронами і т.д.). Але, вважаю, що головна умова впровадження інновацій в тому, щоб технологія змогла повернути інвестиції, в неї вкладені», — прокоментував директор «Скок Агро» Сергій Скок.

Детальніше про курс «Чітке ТЗ» читайте у матеріалі на Latifundist.com.