4 квітня 2024, 15:00, Технології

МХП робить ставки на сою і цукрові буряки

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що такі зміни зумовлені кон’юнктурою ринку. При цьому в компанії планують засіяти усі наявні площі у 12 областях України. 

Розподіляти ресурси допомагає точне землеробство. Попри війну, у компанії продовжують цифровізацію агробізнесу. 

«Точне землеробство — це складова успішного використання ресурсів та відновлювального виробництва. Ми — одна з перших компаній, яка почала впроваджувати елементи точного землеробства в Україні — з 2014 року. Нині досконало оперуємо всіма елементами точного землеробства у межах поля і продовжуємо працювати в даному напрямі.  Розвиваємо проєкт Digital Agro 360° — це ціла екосистема сучасних та прогресивних рішень, яка оцифровує технологію вирощування зернових на стратегічному та оперативному рівнях», — зазначив Сергій Доброгорський, заступник голови правління з агробізнесу МХП.

Чи буде солодко від цукрових буряків агроному, залежить від технології вирощування (частина 1)
Читати

До прикладу, диференційована сівба допомагає заощадити посівний матеріал і забезпечити оптимальну кількість насінин у зонах продуктивності. Нещодавно в компанії поділилися результатами досліду диференційованого висіву сої на різних зонах продуктивності поля з різною нормою висіву — 660 тис. та 550 тис. насінин/га. Дійшли висновку, що в разі зменшення норми висіву на 60-70 тис. насінин/га в зонах низької продуктивності врожайність зберігається, за збільшених норм висіву у високопродуктивній зоні прибавки врожаю немає.

Торік точний висів сої дозволив отримати врожайність 3,2-4,2 т/га за норми висіву 300-400 тис. насінини/га. Наразі в компанії відпрацьовують технологію висівання сої по зонах продуктивності.

Читайте також: Особливості азотного живлення і гербіцидного захисту сої та інші тонкощі технології вирощування

Нагадаємо, щоб оцінити ефективність технології на кожній ділянці поля в МХП скартографували третину земельного банку, тобто 130 тис. га.

Меланія Несмачна, SuperAgronom.com