14 червня 2021, 18:00, Україна

В Україні розпочалось крайове заселення посівів озимої пшениці хлібними жуками

Про це інформує ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

За перевищення хлібними жуками порогу шкодочинності — 3-4 особини на 1 м². рекомендується проводити обробку полів інсектицидами з діючими речовинами: тіаметоксам, імідаклоприд, дельтаметрин, лямбда-цигалотрин, хлорпірифос+циперметрин, зета-циперметрин.

Інсектициди із зазначеними діючими речовинами захистять посіви зернових колосових культур від пошкодження хлібними клопами, хлібними п’явицями, злаковими мухами, злаковими попелицями, хлібними пильщиками, трипсами.

Читати по темі: Топ шкідників 2021. Готуємось до боротьби

Обробітки пестицидами, згідно з «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні», проводити в тиху безвітряну погоду в ранішні та вечірні години.

Не менше як за дві доби, про час та місце проведення обробітків, необхідно обов`язково попереджувати голів ОТГ, старостів сіл і селищ, населення села та пасічників. На оброблених ділянках обов’язково виставляють попереджувальні знаки.

При роботі з засобами захисту рослин слід дотримуватись загальноприйнятих державних санітарних правил ДСП 8.8.1 та правил особистої гігієни.