8 жовтня 2020, 08:00, ЗЗР

ALFA Smart Agro поповнить портфель продуктів інноваційними препаратами

«Завдяки використанню ефективних діючих речовин і обраної формуляції (емульсія масла у воді) ми створили продукт, що володіє підвищеною персистентністю не лише в нормальних умовах, але також в умовах мінливої та екстремальної погоди. Ми тестували продукт під час посухи і в період надлишкових опадів, при низьких і високих температурах. В цілому ми провели близько 600 тестів прототипів цього фунгіциду. У 2021 році ми випускаємо на ринок продукт, в якому по-справжньому впевнені. Продукт має тривалу профілактичну і швидку лікувальну дію в поєднанні з яскраво вираженим фізіологічним ефектом», — розповів директор департаменту R&D Сергій Кнечунас про новий фунгіцид для соняшнику Амікон.

Портфель компанії поповниться також новим гербіцидом для кукурудзи Тривіум, що включає в себе римсульфурон (250 г/кг) + тифенсульфурон-метил (150 г/кг) + флорасулам (80 г/кг). Завдяки інноваційній технології Smart Guard, яку розробили вчені компанії, препарат відмінно контролює всі поширені бур'яни (пирій повзучий, лободу білу, осот польовий, підмаренник, амброзію та ін.) і не проявляє фітотоксичності навіть на гібридах, чутливих до дії сульфонілсечовин.

Окрім цього, завершилося тестування нового протруйника для сої Авідо. Цей препарат також поповнить портфель продуктів ALFA Smart Agro у 2021 році.

«Фітопатологічна експертиза насіння і рослин сої з різних полів України показала, що посівам завдають шкоди такі патогени: кореневі гнилі (Fusarium spp), пліснявіння насіння (Aspergillus spp і Penicillium spp), пероноспороз (Peronospora manshurica), церкоспороз (Cercospora diazu) і аскохітоз (Ascochyta sojaecola). Наш новий продукт забезпечує захист не лише посівного матеріалу, а й сходів від цих збудників грибної етіології. Авідо володіє фізіологічним ефектом, забезпечуючи кращий розвиток рослин. Крім того, він не має негативного впливу на розвиток бульбочкових бактерій. Протягом 4-х років ми провели більше 1000 дослідів в лабораторії та клімакамері, і ще близько 100 випробувань в полі, щоб запропонувати агровиробникам України цей надійний протруйник», — підсумував Сергій Кнечунас.

Про те, як відбувалися польові випробування нових продуктів, читайте за посиланням у статті «Розібрати на молекули: як тестуються інноваційні ЗЗР».