16 березня 2020, 13:00, Насіння

На Сумщині працюватиме програма з вивчення практичних технологій вирощування не ГМ-сої

У нинішньому сезоні на базі факультету агротехнологій і природокористування Сумського НАУ удосконалюватимуть навчальну програму в частині практичних технологій вирощування сої. Про це розповіла Оксана Просоленко, регіональний директор Східної Європи Асоціації «Дунайська Соя» під час зустрічі з журналістами.

23 січня цього року Асоціація «Дунайська Соя», Сумський національний аграрний університет (СНАУ) та факультет агротехнологій та природокористування Сумського НАУ підписали Меморандуми про співробітництво та організацію взаємовідносин.

Метою співробітництва є підвищення практичних знань майбутніх агрономів, зокрема, з вирощування сої.

«На жаль, часто студенти аграрних ВНЗ мають недостатнє розуміння галузі, в якій вони будуть працювати. Тому спільно з СНАУ ми будемо посилювати практичні знання студентів, адже за кілька років вони будуть працювати на виробництві», — підкреслила Оксана Просоленко.

Згідно Меморандумів за участі та підтримки Асоціації «Дунайська Соя» і компаній-партнерів і членів Асоціації буде переглянуто і посилено навчальну програму для студентів бакалаврів і магістрів агрономічного факультету спеціальностей «Агрономія» та «Захист рослин» в частині соївництва (технологій вирощування сої).

«Вибір СНАУ як стратегічного освітнього партнера обумовлений високим рівнем навчального технологічного оснащення, яке використовується в навчальному процесі; проактивного позицією впровадження нових освітніх інструментів і грамотним механізмом піару цього агроуніверситету », — уточнила регіональний директор Східної Європи Асоціації «Дунайська Соя».

На базі СНАУ вже в цьому році буде закладено низку демо-ділянок по вирощуванню сої з використанням оптимальних для Сумської області сортів сої класичної селекції і технології вирощування прийнятною для регіону.

Дані з демо-ділянок будуть використані для практичних і лабораторних занять, при підготовці бакалаврських і магістерських та наукових робіт.

Також передбачена можливість спільного проведення на базі СНАУ регіональних навчальних програм і днів поля для фермерів і представників сільськогосподарських підприємств, проведення тренінгів для викладачів СНАУ та аграрних коледжів.