27 грудня 2019, 08:10, Технології

Міскантус ефективний у відновленні малопродуктивних та заболочених земель

Господарі ферми в Йоркширі Фергус і Крістофер Пейн вперше висадили 25 га міскантусу на заболочених землях навесні 2016 року, пише farminguk.com.

«До міскантусу на полях було складно працювати, в результаті, більшу частину земель ми залишили під пар. Потім в якості експерименту посадили міскантус. Перші два роки на глинистих ґрунтах культура розвивалася не дуже добре, а ось наш третій врожай навесні 2020 року, схоже, буде відмінний. Перш за все, рослини вже адаптувалися, окрім цього, знизився рівень заболоченості територій», — зауважила Фергус Пейн.

 

За її словами, восени перед посадкою міскантусу проводилась підготовка ґрунту, також протягом весняних місяців посіви потребували контролю бур'янів.

«Загалом це хороша невибаглива культура для вирощування на малопродуктивних землях. Культура допомагає не лише стабілізувати землю, вона живить виснажені ґрунти, зберігаючи життєво важливі поживні речовини», — додав Бен Бут, фахівець з вирощування міскантусу.

На сьогодні міскантус вважається перспективною культурою для біопалива і створення цілих «енергетичних» плантацій, а також для переробки в целюлозу.

Читати по темі: Міскантус, буряк та сорго як біоенергетичні культури