19 грудня 2019, 14:25, Україна

Буковиною поширюється західний кукурудзяний жук

За даними ГУ Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, нові вогнища західного кукурудзяного жука цьогоріч виявлено в Кіцманському районі на площі 1,02 тис. га, та в Сокирянському районі на площі 700,13 га. В цілому на території області накладені карантинні обмеження по діабротиці на площі 55,2 тис. га.

«Надалі прогнозується збільшення площ заселення жуком унаслідок можливого виявлення нових вогнищ. На територіях, де запроваджено карантинний режим стосовно цього шкідника, рекомендується дотримання сівозміни, в якій кукурудзу на попереднє місце слід повертати не раніше ніж через три роки», — стверджують спеціалісти.

За даними фітосанітарів, площа під карантинним режимом щодо американського білого метелика на Буковині залишилася без змін і становить 1,7 тис. га. Вогнища в основному знаходяться в лісополосах вздовж автомобільних доріг. Окрім цього, площа під карантинним режимом щодо раку картоплі зменшилась на 7,26 га та становить — 0,98 га.

«Золотиста картопляна нематода виявлена у 2010 році в Путильському районі на території с.Паркулина і с.Тораки на загальній площі 0,61 га. Нові вогнища амброзії полинолистої цьогоріч виявлено в Хотинському районі на площі 31,2 га та в м. Сокиряни на площі 200 га. Всього в Чернівецькій області вогнища даного карантинного бур`яну займають площу 804,5 га. Окрім цього, залишилося одне вогнище повитиці польової в Сторожинецькому районі на площі 50 га», — звітують в Держпродспоживслужбі.