12 грудня 2019, 09:00, Україна

Визначено перелік найнебезпечніших карантинних організмів Кіровоградщини

Про це у ході засідання комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу та земельних відносин розповіла Тетяна Лапицька, начальник управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

За даними відомства, в області поширені чотири карантинні організми: американський білий метелик, західний кукурудзяний жук, повитиця польова та амброзія полинолиста. Західний кукурудзяний жук, зважаючи на локальність розповсюдження, не охоплюється обласною програмою.

За результатами поточного року з метою моніторингу поширення карантинних організмів державні фітосанітарні інспектори здійснили спостереження за фітосанітарним станом посівів сільськогосподарських культур та багаторічних насаджень на площі понад 200 тис. га.

Зазначається, що протягом поточного року було ліквідовано 24,3 га карантинних бур’янів вздовж автомобільних доріг загального користування державного значення та виконано роботи з ліквідації бур’янів на 82 км автомобільних доріг загального користування місцевого значення.

Читати по темі: Підсумки поширення карантинних організмів на території України у 2018 році