3 січня 2019, 13:00, Урожай

Погодні умови не несуть загрози посівам озимих культур

Зокрема, крім південних областей, Донецької та Луганської області, спостерігався сніговий покрив висотою від 1 до 24 см. У південних і східних областях висота снігу не перевищувала 1-5 см або його взагалі не було. В окремих районах центральних і північно-східних областей висота снігу сягала 25-36 см, повідомляє УкрАгроКонсалт.

«Середньодобова температура повітря майже на всій території країни перевищувала звичайну на 0,6-5,6°С і була в межах від 3,3°С тепла до 2,1°С морозу, тільки в південних областях вона була на 2°С нижче норми», — йдеться в повідомленні.

Що готує нам нинішня зима? — довгостроковий прогноз від метеоролога
Читати по темі

Повсюди озимі культури протягом декади перебували в стані зимового спокою. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих культур (3 см) становила 0 — мінус 3°С, в східних областях — мінус 4-5°С, що значно вище критичної температури вимерзання.

Загрозливих явищ для озимих культур не спостерігалося, стан озимих зернових культур переважно добрий і задовільний. Стан озимого ріпаку також оцінюється в основному як добрий та задовільний.