16 листопада 2018, 13:19, Урожай

Експерт поділився порадами щодо вирощування зизифусу

За словами науковця, окрім того, що зизифус володіє чудовими лікарськими властивостями, культура ще й досить продуктивна, пише agro-yug.com.ua.

Кілька років тому в Херсонському державному аграрному університеті вперше висадили декілька дерев зизифусу, які уже тепер плодоносять.

«На вигляд він буває абсолютно різних розмірів, тож обрати зизифус можливо на будь-який смак і розмір. В продажі його стало набагато більше, і люди починають ближче знайомитись з цією культурою і більше його купувати», — розповідає Іван Мринський.

За його словами, зизифус розпочинає вегетацію набагато пізніше інших дерев, в середньому — після двадцятих чисел травня. Тому в цьому є свій плюс: пізні весняні заморозки не становлять загрози для рослини.

«Зизифус розпочинає вегетацію набагато пізніше за інші дерева, він набирає суму активних температур. А квітне він в червні, і процес доволі тривалий. Не чекайте від нього швидкого відростання. Він поновить себе у вегетації в кінці травня — початок червня. Не спішить робити висновок, що він не прижився», — каже експерт.

Також, Іван Мринський дає пораду на той випадок, якщо хтось з виробників зацікавиться вирощуванням саме цієї культури.

«Щоб зручніше було збирати плоди зізіфуса, просто необхідно підрізати гілки і не пускати його вгору. І для нього немає проблем, де рости. Він не вибагливий, він почуває себе досить нормально у багатьох місцях», — підсумував фахівець.