6 серпня 2018, 09:35, Технології

При правильному освітленні овочі в теплицях можуть проявляти лікувальні властивості

Японський LED-гігант — Nichia побудував завод з виробництва лабораторних рослин в Шанхаї. Мета проекту — перевірити, як різні світлодіодні джерела впливатимуть на зміну властивостей рослин та як таким шляхом домогтись отримання овочів з лікувальними властивостями, повідомляє news.agropages.com.

Чун Чіа Тай, голова і президент шанхайського і тайванського представництва Nichia повідомив, що поєднавши синій світлодіод з різними люмінофорами вченим компанії вдалося створити штучний світлодіод для прискорення росту овочевих культур.

Також фахівці компанії працюють над тим, як за допомого тих самих світлодіодів отримати рослини наділені лікувальними властивостями. За словами Тая, якість овочів можна регулювати шляхом зміни спектра освітлення.

Вже отримані результати по овочах з більш низьким вмістом цукру, призначених для людей, які страждають на цукровий діабет. Завдяки своїй унікальній технології змішування люмінофорів зі світлодіодами компанія планує вивести технології тепличного освітлення на новий рівень.