15 червня 2018, 11:10, ЗЗР

BASF інвестує 25 грн з кожного проданого літру Архітект в реставрацію Шарівського палацово-паркового комплексу

«Це соціальна програма. Ми не тільки ведемо бізнес в Україні, але і займаємо соціально-відповідальну позицію як міжнародна компанія. У 2018 році ми інвестуємо 25 грн з кожного літру проданого препарату Архітект™ на реставрацію таких об'єктів. До кінця року виділені кошти будуть освоєні через систему Prozorro. Надалі можливо проект буде продовжений», — зазначив Андрій Касьян.

Юлія Світлична, очільник Харківської ОДА, повідомила, що цей історичний пам'ятник архітектури десятиліттями перебував у занедбаному стані. На нього не звертали увагу. Але зараз ситуація змінилася.

«Мені дуже приємно брати участь в цьому проекті, так як одним з власників Шарівського замку був відомий німецький цукрозаводчик Леопольд Кеніг. Для нас дуже важлива соціальна відповідальність бізнесу, створення робочих місць, поліпшення інфраструктури. Ми хочемо підтримати Україну на шляху розвитку та євроінтеграції», — розповів Андреас Лір, генеральний директор BASF, керівник групи країн Східної Європи.

Що потрібно знати про морфорегуляцію на соняшнику?
Читати по темі

На реставрацію комплексу в 2018 році вже були виділені кошти з обласного бюджету в сумі 1,3 млн грн. Ще 1,5 млн грн виділені на проведення протиаварійних робіт, частина яких хочуть освоїти до кінця 2018 роки.

Реставрація здійснюється в партнерстві з проектом «Знайдено в Україні» в рамках ініціативи «12 часових».

Ідеолог і керівник проекту «Знайдено в Україні» Лала Тарапакіна розповіла, що саме з Шарівки почався процес ревіталізації закинутих архітектурних об'єктів на Слобожанщині. На відміну від більш відомих серед туристів об'єктів і замків Західної України Шарівський палац не такий популярний, проте є перлиною Харківщини і всієї України.

«Хочеться, щоб ця кооперація бізнесу, влади та активістів принесла свої плоди, і за реставрацією комплексу підтяглася інфраструктура, з'явилися нові дороги, готелі», — підкреслила Лала Тарапакіна.

Керівник агробізнесу BASF в Україні, Молдові та країнах Кавказу Діма Тіберіу підсумував, що проект «Відроджуй з Архітект» може стати справжнім соціальним Челленджем для інших вітчизняних і зарубіжних компаній в українському агросекторі і не тільки, які готові зберігати і розвивати національно-культурне багатство України.

Довідка: стимулом для участі в проекті для компанії BASF став вихід на ринок нового препарату — інноваційного фунгіцида-морфорегулятора Архітект™. Він відкриває нові можливості для аграріїв, які вирощують соняшник. Ось чому реалізація проекту «Відроджуй з Архітект» символічно проходить саме на Харківщині, де соняшник традиційно є стратегічною культурою.