8 червня 2018, 16:40, Світ

В Німеччині очікують найнижчий врожай зернових за останні 10 років

Прогноз врожаю озимих культур через погодні умови був злегка скоректований вниз. В даний час, він оцінюється близько 4 млн тонн. І це буде другий найнижчий урожай за останні десять років в Німеччині.

Причинами цього є високі температури і відсутність опадів в останні тижні в багатьох частинах Німеччини

«Поля на заході і півдні країни, як правило, не відчувають проблем з опадами, на півночі і північному сході інша картина. Там культури постраждали від нестачі опадів. У деяких регіонах значних опадів не було протягом шести тижнів. Таким чином, можна очікувати значного змншення врожайності через посуху. Це відноситься, зокрема, до ячменю, до збирання якого в північних провінціях можуть приступити в кінці місяця», — сказав головний виконавчий директор DRV Хеннінг Елерс журналістам в Берліні.

За словами експерта, посіви на даний час страждають від посухи не тільки у великих частинах Німеччини, але і в інших країнах, таких як Данія, південна Швеція і Польща.

Але повернемося до Німеччини, де урожай пшениці оцінюється в 22,9 млн тонн, що значно нижче торішнього показника в 24,5 млн тонн, урожай жита —  в межах 2,7 млн ​​тонн (такий же низький рівень, що і в минулому році) . По ярому ячменю очікується трохи менше 2,3 млн тонн. Це більше, ніж в минулому році, але пояснюється виключно значним збільшенням площ. Урожай кукурудзи на зерно оцінюється в 4,3 млн тонн.