6 червня 2018, 18:28, Світ

В Австралії екзотичні гриби вирощують в закинутому залізничному тунелі

Як повідомляється на сайті компанії Li-Sun Mushrooms, температура в тунелі тримається температура близько 16 0С за високої вологості у 85%.

Господар ферми, д-р Ноель Арролду, авторитетний мікробіолог і знавець екзотичних грибів, стверджує, що тестує нові способи їх виробництва.

Першим сортом, який він почав вирощувати, був Swiss Brown (швейцарські коричневі). А далі він захопився азіцйськими екзотичними сортами. Зокрема, Shiitake (шиітаке) , Oyster (ойстер, або гриби-устриці), Shimejii (шімеджі) та Wood Ear (аурікулярія вуховидна, або Іудине вухо). Ці гриби добре розвиваються у прохолодному, вологому та освітленому середовищі тунелю. Вони нагадують умови гірських лісів Китаю, Японії та Кореї, де ці гриби ростуть у природі. 

Останнім часом тут розробляють нові методи культивування грибів Enoki (енокі), кольорових різновидів грибів-устриць, «сорти» Chestnut (каштан) і King Brown  (король Браун). Вони потребують більш спеціалізованого екологічного контролю, тому їх вирощують у певних кліматичних умовах.

Продукція ферми реалізується на фермерських ринках і в супермаркетах по всьому Сіднею, а також поставляється в кращі ресторани.