10 травня 2018, 15:45, ЗЗР

Фахівці ALFA Smart Agro розповіли про ефективні рішення у захисті посівів нуту

У другому випуску проекту Smart Field фахівці ALFA Smart Agro поділились трирічним досвідом тестування на посівах нуту своїх фунгіцидих протруйників, гербіцидів та інсектицидів.

Цьогоріч нут оброблявся фунгіцидним протруйником Авіценна® (0,5 л/т) та інсектицидним протруйником Командор Гранд® (0,5 л/т). Для надійного захисту від бур’янів було застосовано ґрунтовий гербіцид Оскар Преміум®.

«Нут — дуже вимоглива культура до чистоти поля від бур'янів на початкових етапах розвитку. Його намагаються сіяти на чистих від багаторічних рослин полях. З чим це пов'язано? Перш за все, з тим, що сходи нуту (до 5 листочків) дуже сильно пригнічуються бур'янами. Оскар Преміум® відмінно показує себе в роботі на цій культурі. І ми бачимо, що після обробки у нас є здорові сходи нуту і немає бур'янів», — розповів Валерій Литвиненко, продакт-менеджер ALFA Smart Agro.

Latifundist.com і ALFA Smart Agro запустили проект Smart Field
Читати по темі

За його словами, нут посіяний на ділянці з достатнім вмістом гумусу. З метою забезпечення ефективного захисту посівів від широкого спектру однодольних і дводольних бур'янів використовували гербіцид Оскар Преміум в нормі 4 л/га. До того ж, як свідчать результати обстежень — сходи нуту зовсім не пригнічені післядією гербіциду.

Нагадаємо, Дослідно-демонстраційний центр ALFA Smart Agro став локацією для проекту Smart Field. Це єдиний медіа-проект в Україні, де відбувається тестування найбільш популярних smart-технологій в межах одного поля.