11 січня 2017, 16:20, Добрива

Смачна травичка з потенціалом на мільярди: отримано дві ще солодші лінії стевії

Про це повідомляє прес-служба компанії S&W Seed.

Нові лінії з виробничими шифрами SW 201 та SW 227 окрім підвищеного вмісту мають більшу урожайність як сухого, так і свіжого листя. Вони характеризуються підвищеним вмістом стевіозидів, що є замінниками цукру. При цьому в них значно менше речовин, що викликають гіркоту чи післясмак лакриці в продукції.

Стевія «Kandi Leaf» краще галузиться, формує потужну надземну масу та пізніше вступає в стадію цвітіння, що робить її дуже технологічною.

Потенціал вирощування стевії спеціалісти компанії оцінюють дуже високо. Хоча нові лінії отримано в умовах спекотної Каліфорнії, вони рекомендуються для вирощування на всій території США та у Канаді. Така висока пластичність рослини розширює ареал її вирощування та може цілком задовольнити зростання попиту на замінники цукру.

Згідно зі звітом, опублікованим аналітиками TechNavio 26 травня 2016 року, загалом ринок замінників цукру оцінюється у понад $50 млрд, а його зростання до 2020 року становитиме майже 5% щорічно. Тому вирощування стевії, екстракт з якої використовують при виготовленні безалкогольних напоїв, хліба та солодощів, є дуже перспективним та вигідним.