6 грудня 2017, 14:32, Посівна

Стан озимих на Київщині кращий, ніж минулоріч

В’ячеслав Нескоромюк, головний агроном «ТАК-Агро», розповів, що посівна озимих цьогоріч пройшла вдало, культури забезпечені достатньою кількістю вологи, посіви перебувають у фазі кущіння і готові увійти в зиму.

«80% посівів озимих знаходяться у відмінному стані, 20% у доброму. Щодо вологи, її цьогоріч аж забагато. Озимі сіяли на третині площ (4140 га). Якщо минулого року частина площ входила в зиму у фазі 3-го листка, а подекуди сходів не було взагалі, то цьогоріч усі культури увійдуть в зиму у фазі кущіння. Агрокліматичні умови останніх місяців сприяли розвитку озимих культур. Наразі польові роботи добігають кінця, щоправда незібраними поки що залишилось 7% площ під кукурудзою», — розповідає В’ячеслав Нескоромюк.

Володимир Гловінковський, головний агроном ПП «Земля Переяславщини» розповідає, загалом посіви знаходяться у доброму та задовільному стані, проте взнаки далась відсутність вологи на початку осені.

«З 720 га площ під озимими зерновими 300 га знаходяться у доброму стані, 420 га у задовільному. Брак вологи у вересні звичайно негативно відобразився на теперішньому стані посівів, зараз маємо повні 3 листка, надіємось культури перезимують успішно», — розповідає Володимир Гловінковський

Нагадаємо, за даними карти «Посівна Онлайн 2017/18», під урожай наступного року озимими зерновими на Київщині засіяно 171,2 тис. га площ. Озимий ріпак посіяно на 35 тис. га (118,8% до прогнозу).