25 серпня 2017, 10:00, Урожай

Повсюди стебловим метеликом уражено до 9% посівів кукурудзи

Повсюди кукурудзяним метеликом уражено до 2-9% культури. На полях Сумської та Хмельницької областей шкідником заселено 15% рослин. Найбільша чисельність кукурудзяного метелика спостерігається на полях Київщини, де шкідником уражено 21% рослин та до 15% качанів. 

Повсюди триває літ метеликів другого покоління бавовникової совки, гусениці чисельністю 1-3 екземпляри, пошкодили до 15% рослин культури. На Миколаївщині пошкоджено до 35% рослин, та до 10% качанів.

На посівах пізніших строків достигання триває розвиток та живлення злакових попелиць, подекуди хлібних блішок, павутинного кліща. У Закарпатській області триває літ імаго західного кукурудзяного жука.

Повсюди у посівах кукурудзи гельмінтоспоріозом охоплено 2-12% рослин. За помірних температур та короткочасних опадів відмічається збільшення розповсюдженості пухирчастої сажки, якою уражено до 7% качанів. (Кіровоградська область).

Летючою сажкою охоплено до 5% рослин. Осередково в Закарпатській області 5-10% рослин культури уражено іржею. У Полтавській області на качанах пошкоджених листогризучими совками і стебловим метеликом відмічають початок розвитку фузаріозу.