17 квітня 2024, 12:24, Техніка

4 інноваційні сівалки представила на українському ринку компанія BEDNAR

Про це повідомляє пресслужба компанії. Зазначається що в цій лінійці представлено 4 сівалки.

  • OMEGA OO_FL — зернова сівалка з полегшеною конструкцією та робочою шириною від 4 до 9 м, спроможна провадити висів із міжряддям 12,5 або 16,7 см. Її особливістю є наявність двокамерного бункеру під тиском, обсягом 4000 або 5000 літрів, який можна розподіляти у співвідношенні 40:60 та 50:50 поміж насінням і добривами.

Її конструкція включає наявність секцій для попереднього обробітку ґрунту — два ряди класичних зубчастих або агресивних дисків та ряд колтерів  різного типу та призначення. Завдяки тому, що висівні сошники OMEGA OO_FL розміщені на паралелограмі, здійснюється точне копіювання поверхні поля та дотримання глибини висіву, незалежно від швидкості руху сівалки.

«6-метрова зернова сівалка OMEGA працює у нашому господарстві вже два роки. Ми нею сіємо ранні зернові, а також ярий і озимий ріпак. Машина показує себе дуже добре, відмінно копіює рельєф поля, витримує задану глибину висів і норму висіву насіння. Середня швидкість, із якою працює наша OMEGA — 10 км/год. За робочу зміну ця сівалка може засіяти 45-50 гектарів, причому дуже якісно. Беручи до уваги, що площа нашого господарства становить 500 гектарів землі, це дає змогу відсіяти кожну культуру буквально за пару днів, а отже, зробити все в оптимальні агротехнічні терміни», — каже Олег Мельник, директор ФГ «Мельник» (Чернігівська обл.).

  • Ще один варіант для сівби із міжряддями 12,5 та 16,7 см — зернова сівалка EFECTA CE, розрахована на максимальну продуктивність роботи. В Україні ця модель пропонується із робочою шириною 12 метрів (і транспортною шириною лише 3 м), що дає змогу засівати до 200 га за добу і навіть більше. Реальна продуктивність роботи за годину може досягати 20 га.

Додатковою перевагою цієї та попередньої моделі є можливість провадити одночасний висів різних культур.

EFECTA CE — це єдина широкозахватна сівалка на ринку, яка може бути оснащена чотирма типами переднього обладнання, зазначається в повідомленні. Це передня гідравлічна планка CRUSHBAR та три різновиди колтерів: PROFI, TURBO і FERTI.

Секції сошника кріпляться до рами за допомогою паралелограмного кріплення. І кожний із сошників так само розташований на паралелограмі, а отже, точно копіюють поверхню поля та гарантовано витримують задану глибину висіву.

«Зернову сівалку EFECTA ми придбали у 2021 році для вирішення проблеми якісної підготовки посівного ложа. За її допомогою ми сіємо пшеницю, ячмінь, сою, гречку та ріпак. Працюємо зі швидкістю 13-14 км/год, за одну зміну засіваємо 100-110 га. Наша машина оснащена хвилястими колтерами PROFI, які якісно подрібнюють пожнивні рештки перед проходом висівних сошників. Високий тиск на кожен сошник дає змогу ефективно працювати на твердому ґрунті та отримувати рівномірні якісні сходи. Для нашої рельєфної місцевості це дуже вдале рішення. Дуже ефективною виявилася функція посекційного відключення. Окрім економії посівного матеріалу та відсутності пересівів, це спрощує роботу механізатора, адже все відбувається автоматично», — ділиться Давид Аюм’є, власник ТОВ «Екотера» (Хмельницька обл.).

  • MATADOR MO безпосередньо призначена для прямого висіву насіння за технологією strip-till, з одночасним внесенням добрив. Глибина якісного розпушення ґрунту може сягати 35 см. Залежно від культури, яка висівається, MATADOR MO може бути оснащена або висівною секцією CORSA CN із міжряддями 12,5 та 16,7 см або сівалкою точного висіву.

Читати також: Переваги смугового обробітку ґрунту для живлення рослин назвали фахівці

У задній частині MATADOR MO наявний подвійний шинний коток із офсетним розміщенням (в шаховому порядку), що забезпечує кращу маневреність, стабільність роботи, меншу витрату пального і нижчу потребу в потужності трактора.

Наголошується, що цього року компанії Titan Machinery Ukraine та АМАКО, офіційні дилери BEDNAR, проведуть демонстраційний тур сівалки MATADOR MO в різних регіонах України.

  • Для вологозберігаючого прямого висіву насіння компанія BEDNAR пропонує сівалку DIRECTO NO з робочою шириною 6 м та 5000-літровим бункером під тиском. Прямий висів на сьогоднішній день внаслідок відомих причин є доволі поширеним у багатьох вітчизняних господарствах, передусім у разі сівби ранніх зернових та соняшнику. Це дає змогу зберегти і кошти на пальне, і вологу у ґрунті — звісно ж, якщо використовувати якісний посівний комплекс.

Якщо потрібно, ця сівалка може сіяти водночас три різні види насіння або ж провадити висів однієї культури із одночасним внесенням гранульованих та, наприклад, мікрогранульованих добрив. Для цього на передній частині сівалки встановлюється додатковий висівний апарат ALFA DRILL з бункером на 400 л.

Висівні секції DIRECTO NO розташовані у два ряди, а міжряддя становлять 16,7 см. Тиск на кожен сошник у цій моделі досягає вражаючих 250 кг. Завдяки цьому DIRECTO NO «пробиває» будь-яку стерню та сухий ґрунт. При цьому добрива у ґрунт можна закласти двома різними способами: або безпосередньо біля насінини, щоб вона могла миттю вхопити необхідну поживу, або ж трохи нижче — для розвитку майбутньої кореневої системи.

Зауважується, що усі моделі сівалок BEDNAR мають точне ISOBUS-управління, що додатково посилює їхні високі робочі характеристики.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com