3 січня 2024, 15:00, ЗЗР

BASF вивів на ринок новий протруйник для сої Мерівон® Про: названо переваги препарату

У препараті поєднуються флуксапіроксад, який володіє унікальною мобільністю та ефективною дією, та піраклостробін, що перешкоджає росту грибного міцелію, пригнічує дихання патогена. Таке поєднання Ксеміум® з піраклостробіном забезпечує системну, трансламінарну та контактну дію, що дозволяє захистити насіння від патогена, що знаходиться в насінні, на насінні та в ґрунті. 

Відгуки аграріїв у різних областях України, які вже мали змогу спробувати Мерівон® Про, показують, що коренева система рослин на дослідних ділянках була здоровою, а результат позитивним. Тож комбінація двох діючих речовин з ефектом AgCelence® добре впливає на енергію проростання, схожість насіння сої та сприяє більш інтенсивному росту на початкових етапах розвитку рослин.

Читати по темі: Технологія вирощування сої: основні аспекти, поради науковців та досвід практиків

Особливістю препарату є його сумісність із поширеними соєвими інокулянтами.

«Це гарантує, що фермери можуть продовжувати використовувати їх для сприяння фіксації азоту, що є ключовим фактором росту культури, одночасно захищаючи насіння від хвороб. Такий цілісний підхід до вирощування сої відповідає меті BASF Agricultural Solutions — пропонувати аграріям продукти, які не тільки ефективні, але й легко інтегруються в усталені сільськогосподарські практики», — поділився Євген Качура, менеджер із маркетингу напрямку протруйники насіння.

Мерівон® Про є препаратом у доступному ціновому сегменті. Норма використання препарату 0,3-0,4 л/т, що дозволить зменшити витрати при вирощуванні сої, а також отримати стабільно високу продуктивність завдяки поєднанню двох діючих речовин. Добре розвинена коренева система дозволяє краще поглинати поживні речовини. Тож здорові рослини — вища стійкість до несприятливих умов та запорука високого урожаю.

«У 2023 році соя є однією із найбільш прибуткових культур для українських аграріїв. Багато господарств планують збільшувати площі посіву під нею й цього року, проте їм варто врахувати і ризики, які це несе із собою. Такими є не завжди сприятливі попередники, збільшення джерела інфекцій за висіву сої по сої, тривалі терміни посіву і невідповідні погодні умови — саме це може призвести до збільшення ризику ураження хворобами на початковому етапі росту рослин та недоотримання врожаю. Мерівон® Про дозволяє аграріям захистити насіння та сходи рослин, а, відповідно, отримати якісний урожай у сезоні», — коментує Марія Матковська, менеджер з розвитку продуктів напряму протруйники насіння BASF Agricultural Solutions.

Читати по темі: Ставки на сою і зменшення посівних площ під озимою пшеницею: як минає сезон 2023 на Львівщині

Результати на дослідних ділянках з високим фоном фузаріозу та ризоктоніозу показують, що при внесенні зареєстрованої норми протруйника можна отримати +3,3 ц\га. Це майже на 20% більше у порівнянні з контрольними ділянками. Таким чином, Мерівон® Про є комплексним рішенням, що дозволить покращити здоров'я та врожайність посівів сої, забезпечити їм надійний захист від хвороб, а також значну економію коштів для аграріїв. 

Олена Басанець, SuperAgronom.com