30 грудня 2023, 10:19, Урожай

Вміння вирощувати цукровий буряк — найвищий пілотаж у сільському господарстві — думка

Про це йдеться у матеріалі «Чи сіятимуть аграрії буряк в 2024? А що буде з цінами на цукор? Інсайти з зустрічі УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО з аграріями» на Latifundist.com.

У 2023 році додо програми з партнерства «Цукровий буряк — вибір розумних!» від ГК «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» долучилися 143 сільськогосподарські підприємства. В результаті, з 17,426 тис. га земельних площ зібрано більше 844 тис. тонн цукрових буряків із середньою урожайністю близько 50 т/га та цукристістю 17,9 %. 

Своїми прогнозами щодо майбутнього ринку цукру, а також враженнями від участі в партнерській програмі поділився директор фермерського господарства «Флора А. А.» Андрій Капріца.

«Дуже багато думок про те, що скоро заробітки на цукрових буряках закінчаться, проте порівняно з іншими сільськогосподарськими культурами буряк все одно залишиться однією з найбільш прибуткових. Наступного року наше підприємство відведе 12% земельних площ під цю культуру».

Урожай цукрових буряків в Україні вищий за минулорічний на 1,63 млн т

Читати

Директор агрокомпанії «АКВАВІКА» Вадим Лозінський також розповів про плани компанії продовжувати сіяти буряк. Наступного року під нього відведуть 1,4 тис. га.

Генеральний директор групи компаній «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО» Роман Огородов розповів, що за 6 років холдинг інвестував у модернізацію та покращення роботи заводів $37 млн, ще $10,7 млн планується інвестувати у 2024 році. Ці інвестиції допомагають скоротити термін переробки зібраного урожаю та підвищити якість готової продукції. 

Зазначається, що наступного року до партнерської програми «Цукровий буряк — вибір розумних» планують долучитися більше 170 аграріїв Вінниччини, Черкащини, Кіровоградщини. Таким чином, площі посівів цукристих на полях партнерів холдингу зростуть до 20,8 тис. га.    

«Вміння вирощувати цукровий буряк — це найвищий пілотаж у сільському господарстві. Ми вміємо і знаємо, як заробляти на ньому, і ділимося знаннями зі своїми партнерами», — зазначив керівник партнерської програми «Цукровий буряк — вибір розумних» від ГК «УКРПРОМІНВЕСТ-АГРО»  Олександр Гавріш.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: Оптимальна норма азоту для цукрових буряків у цьому сезоні — рекомендації британських аграріїв