30 жовтня 2023, 16:54, ЗЗР

Якісне насіння за мінімальною ціною, захист оптимальної вартості та обладнання для точного землеробства — продемонстровано на Дні поля

На захід зібрались понад 100 провідних фахівців агрогалузі. За словами керівника «Інтер-АГРО Лаб» Владислава Тютюнника, цьогоріч у компанії заклали, зокрема, 57 демо-ділянок гібридів озимого ріпаку та 27 демо-ділянок сортів озимої пшениці. Вирішили провести День поля саме восени, бо зазвичай посіви у цей період не такі презентабельні, як під час колосіння чи цвітіння. Їхній вигляд та стан добре показує вплив погодних умов та агрономічних огріхів. Тим більш наочним буде кінцевий результат, коли зрештою себе покаже генетика та застосовані технологічні схеми.

«Українських аграріїв зараз турбує також те, що наступного року треба відсіятися, причому якісним насінням за найменшою ціною. Плюс захистити урожай, який виросте з цього насіння, і щоб це було мінімально затратно, але ефективно й надійно. На нашому заході є рішення, які допоможуть досягнути зазначених цілей. Скажімо. Продемонстровані тут препарати бренду DEFENDA. Ми упевнені в цьому, адже самі використовуємо їх — у структурі нашої системи захисту рослин приблизно 50-60% становлять продукти саме цього бренду», — зазначив Владислав Тютюнник.

Технологія вирощування озимого ріпаку: живлення і захист в сезоні-2023

Читати

Він додав, що гібриди кукурудзи, які вирощує компанія у промислових посівах, — практично вс івід LNZ Group. Вони дають в цьому регіоні добрі врожаї. Ще один плюс, завдяки якому господарство загалом співпрацює з компанією LNZ Group, яка представляє цей бренд на українському ринку, — виконання усіх вимог замовника. Чи то протруювання певним препаратом, чи інкрустація певним кольором, обробка насіння мікродобривом, термінове постачання необхідного продукту, постачання в кредит тощо. За словами директора господарства також його приваблює наявність в портфоліо монопрепаратів.

«Мене у лінійці DEFENDA влаштовують монопрепарати. Тому що вони вимагають знання агрономії, й це більш цікаво. На мою думку, початківцям ліпше користуватися такими препаратами, які вже мають все в комплексі. А от коли ти вже трохи навчився «варити борщ» і щось складніше, то під кожну ситуацію вибираєш відповідну діючу речовину і далі балансуєш їх набір і пропорції. До того ж ціна на сьогодні також вагома перевага», — пояснює аграрій.

Ціну та ефективність як аргумент також наводить один з учасників Дня поля — Микола Зеленський, керівник ТДВ «Племзавод Михайлівка» (Сумська обл., Лебединський р-н).

«З компанією LNZ Group ми співпрацюємо вже майже 10 років. Використовуємо їхнє насіння кукурудзи. Пшениці, соняшнику та ін. Також включили препарати бренду DEFENDA до схем захисту культур. Ми вже навчились чітко працювати в цьому напрямі, тому практично не маємо проблем із тими ж хворобами. А нинішній рік загалом був вдалий з точки зору урожайності — усі основні культури показали хороший результат. Трохи є проблем із соняшником, а от по сої в нинішньому сезоні ми отримали найкращий результат за останні 10 років», — наголосив керівник господарства.

Окрім переліченого вище, на Дні поля також було проведено огляд техніки, зокрема сівалок та обприскувачів, переобладнаних під точне землеробство, а також демонстрацію роботи комбайна CLAAS TRION 730 під час збирання кукурудзи.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com

Читати також: ТОП факторів, що впливають на засвоєння борних добрив ріпаком