15 травня 2023, 09:00, Насіння

На ринку з’явились нові сорти пшениці, придатні для вирощування в усіх регіонах

Ділянки з новими сортами пшениці продемонструють в рамках цьогорічного LNZ-Hub. Це наступні сорти:

  • ЛНЗ ГОЛДЕН ФІЛД. Середньоранній сорт м’якої озимої пшениці, що підходить для вирощування у степовій і лісостеповій зонах та на Поліссі. Цей сорт відрізняється високим рівнем стійкості до основних хвороб, особливо до фузаріозу.
  • ЛНЗ ЛАЙТ. Високоврожайний сорт м’якої озимої пшениці з високою стійкістю до вилягання і осипання зерна, що підходить для вирощування у степовій і лісостеповій зонах та на Поліссі. Цей сорт характеризується добре розвиненою кореневою системою, що добре підходить для посушливих умов вирощування.
  • ЛНЗ КВАЛІТІ. Середньоранній, остистий сорт м’якої озимої пшениці, з високою зимостійкістю та посухостійкістю. Володіє підвищеною стійкістю до ураження фузаріозу колоса, борошнистою росою і бурою іржею.
  • ЛНЗ ПРОТЕКТ. Середньоранній сорт м’якої озимої пшениці, що демонструє високий потенціал врожайності стресових умовах. Невибагливий до умов вирощування і попередників. Найкраще підходить для зони Степу, Лісостепу і Полісся.
  • ЛНЗ СТЕНД. Середньоранній сорт м’якої озимої пшениці, що характеризується високою продуктивністю та має високий вміст білка. Ідеально адаптований до умов вирощування у зонах Степу, Лісостепу та Полісся.

На полі LNZ-Hub представлені 4 сорти озимої пшениці, які є придатними до вирощування в усіх регіонах України. Всі є остистими. Мають толератність до основних захворювань і стійкість до вилягання та осипання.

«Сівба проводилась 16 жовтня 2022 з нормою висіву 5,5 млн шт/га. Попередником була соя, після якої проводилось дискування. З добрив внесено КАС 100 кг/га. та сульфоамофос 70 кг/га. Навесні було проведено підживлення по мерзлоталому ґрунту КАС 200 кг/га. Після відновлення вегетації було внесено фунгіцид Абсолют (д.р. карбендазим) у нормі 1 л/га. Це фунгіцид системної дії проти грибкових хвороб. До нього додавався інсектицид Циркуль (д.р. лямбда-цигалотрин)  для боротьби з сисними та листогризучими шкідниками. До робочої суміші додавалось добриво калій фосфат 2 кг/га», — розповів Сергій Вовк, менеджер з розвитку агротехнологій компанії LNZ Group.

© Олена Басанець, SuperAgronom.com