26 жовтня 2022, 11:27, ЗЗР

Як боротися з ріпаковим пильщиком у посівах — поради експерта

Про це повідомляють фахівці LNZ Group.

Вони зазначили, що шкідник активізує свою шкодочинність, за сухої та теплої погоди, самиці відкладають більше яєць, а личинки ще активніше включаються в процес поїдання листя. І що важливо, температура повітря -1°С вночі та +7°С вдень не спиняє несправжньогусениць старших віків від поїдання рослин.

«Висока чисельність шкідника може призвести до зрідження чи повної загибелі посівів, а тому за чисельності личинок молодших віків 1-2 екз./рослину (під час утворення розетки — 3,0 екз./м2) потрібно подбати про заходи захисту», — радять фахівці.

Для цього вони рекомендують провести обробку посівів із використанням двокомпонентного інсектициду, що містить діючі речовини з різних хімічних груп. Наприклад:

«Це поєднання фосфорорганічної сполуки з синтетичним піретроїдом, що має фумігантну дію з контактно-кишковою і дає змогу знищити шкідника поза зоною потрапляння крапель робочого розчину», — пояснюють в LNZ Group.

Для збільшення площі покриття листка, прилипання інсектициду і його поглинання рослиною експерти рекомендують застосовувати прилипач Супер Мачо в нормі 0,1 л/га.

Нагадаємо, фахівець порадив, як запобігти фітотоксичності протруйників на пізніх посівах озимої пшениці.

Читайте також: Результати випробувань гібридів соняшнику Strube в умовах північного заходу