17 листопада 2020, 09:30, Урожай

Сумський аграрій поділився підсумками сезону 2020

Скажімо, як зазначив у коментарі для SuperAgronom.com Дмитро Лощаков, керівник ФГ «Талісман-Агро», що у Шосткінському районі Сумської області, кукурудзу в господарстві зібрали ще місяць тому. Сіяли гібриди з різним ФАО, останніми дозбирували з ФАО 310-315, з урожайністю 10 т/га і вологістю зерна 23-24%.

«Я знаю, що цьогоріч колегам у центральних та південних областях було дуже складно — посуха значно вплинула на урожай. Нам же пощастило, вологи переважно вистачило. Врожаї отримали, хоч і не найкращі, але середні. Та й ціни на продукцію порадували. Тож можна вважати цей сезон вдалим, якщо порівнювати з іншими регіонами», — стверджує аграрій.

У господарстві сівозміна досить різноманітна. Тут сіють як основні культури — озиму пшеницю, жито, кукурудзу тощо. Так і нішеві. Зокрема, пан Дмитро наразі нішевою вважає і гречку, адже зараз дуже мало сільгоспвиробників займаються цією культурою. Навіть деякі закупівельники дивуються, що є така пропозиція.

АгроПолігон: озиме жито
Читати

В цьому сезоні гречку в «Талісман-Агро» зібрали з середньою врожайністю 1,5 т/га. Що, на думку Дмитра Лощакова, цілком пристойний результат.

До слова, як зауважує аграрій, уже зараз підприємство закуповує МТЦ на наступний сезон, адже спрогнозувати ситуацію навесні досить складно, а те, що принаймні азотні добрива здорожчають та ще й будуть у дефіциті, то в цьому пан Дмитро майже переконаний.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com