10 серпня 2020, 17:15, Урожай

Через західного кукурудзяного жука у чотирьох районах на Одещині запроваджено карантин

Про це інформує ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області.

Зазначається, що в Любашівському районі розпорядженням райдержадміністрації карантинний режим по західному кукурудзяному жуку запроваджено у ТОВ «Кіпер Агро» на площі 22 га та в ТОВ «НВП «Агро-Ритм» на площі 27 га.

В Ананьївському районі, згідно з розпорядженням райдержадмінстрації, карантин запроваджено у фермерському господарстві «Микола Баркар» на площі 2,5 га та СФГ «Тилігул і К» на площі 30 га.

В Окнянському районі розпорядження райдержадміністрації карантинний режим по західному кукурудзяному жуку запроваджено у двох товариствах з обмеженою відповідальністю «Окнянський Лан» (81 га) та «Окнянський Колос» (88 га).

На території Осичківської сільської ради, у селі Осички Савранського району, карантинний режим по західному кукурудзяному жуку запроваджено на загальній площі 50 га. Відповідне розпорядження 3 серпня видала Савранська райдержадміністрація.

Читати по темі: Західний кукурудзяний жук (діабротика): Як захистити кукурудзу та надовго позбутись шкідника

З метою локалізації та ліквідації регульованого шкідливого організму на території вищезазначених районів затверджені плани фітосанітарних заходів щодо боротьби із ним.