8 липня 2020, 15:10, Урожай

У трьох областях негода завдала шкоди сільгоспкультурам та садам

Посіви сільгоспкультур Шацького, Старовижівського, Любешівського, Камінь-Каширського та Ратнівського районів Волинської області постраждали від найсильнішої за останнє десятиліття літньої повені. Про це пише suspilne.media.

За словами заступника керівника Регіонального Офісу водних ресурсів Ростислава Кравчука, за результатами дощів в регіоні було підтоплено 24 тис. га сільськогосподарських угідь.

Голова Заболотівської ОТГ Валерій Свіржевський розповів, що найбільше постраждали від річного паводка мешканці сіл Заболоття та Тур.

«Великих збитків завдано підсобним селянським і фермерським господарствам та кооперативам. На сьогодні майже 2,5 тис. га сінокосів, ріллі, зернових культур, картоплі підтоплені», — зазначив голова громади.

4 липня гроза з градом пошкодила посіви соняшнику і кукурудзи на Черкащині. Про це інформує zoloto.city.

«Кукурудза перебита градом, а у соняшнику залишилися одні головки. Аграрії і селяни приголомшені», — повідомив сільський голова Олександр Герасименко.

7 липня, на півдні Одеської області град розміром з волоський горіх понищив врожаї в Ізмаїльському, Кілійському, Ренійському та Татарбунарському районах. Про це пише fakty.ua.

«І так вельми скромний в нинішньому році урожай фруктів нині й зовсім пропав. Розмір градин досягав волоського горіха», — зазначив місцевий фермер.

В Ізмаїльському районі у місцевих фермерів внаслідок граду було пошкоджено теплиці. У багатьох місцях сталися аварійні відключення електроенергії.

Актуальну та точну метеокартину на ваших полях дізнавайтесь з даних сервісу агропогоди «Метео Фарм».