16 червня 2020, 18:00, Урожай

На Херсонщині розпочато сезон збирання врожаю черешні та полуниці

Сезон збирання врожаю плодово-ягідних та кісточкових культур у ТОВ «Дніпро» починається з середини травня і закінчується пізно восени, пише vizit.ks.ua.

Першою тут зібрали полуницю. Як зазначив заслужений працівник сільського господарства України директор ТОВ «Дніпро» Олександр Кістечок, через несприятливі погодні умови в Україні полуницю втратили. Тим часом в Азовському вдалося зібрати урожай на рівні минулого року. Основними споживачами азовської полуниці стали великі міста України — Київ, Харків, Маріуполь.

Слідом за полуницею в ТОВ «Дніпро» приступили до збору врожаю черешні, якої у господарстві налічується 28 сортів.

Через весняні заморозки урожай ранньої черешні цьогоріч невеликий, проте охочих придбати зібраний врожай уже достатньо. Примітно, що збирання ранньої черешні зараз проводиться на місці, звідки майже 17 років тому почався азовський сад. 30 жовтня 2003 року на площі 10 га тут заклали перший сад з мелітопольської черешні сортів Валерій Чкалов, Дилема і Мелітопольська чорна.

«Час і технології не стоять на місці. І зараз мелітопольська черешня не може витримати конкуренції з елітними європейськими сортами. Тому, щоб розвиватися далі в ТОВ «Дніпро» планують викорчувати перший сад під заміну на нові сорти», — йдеться в повідомленні.

Черешню в Азовському планують збирати ще протягом місяця, а потім настане черга персика, сливи та яблука.