6 травня 2020, 12:00, ЗЗР

Аграріям розповіли, як обрати оптимальний фунгіцид для захисту зернових

Рекомендаціями у фунгіцидному захисті зернових та виробі ефективних препаратів поділились експерти ALFA Smart Agro.

Щоб правильно спрогнозувати можливі проблеми на полі та обрати ефективний фунгіцид, експерти рекомендують зважати на такі фактори:

  • сівозміна, а отже накопичення на полі рослинних решток з інфекцією;
  • аналіз зараженості культури в останні кілька років на цьому та сусідньому полях;
  • характеристика сорту щодо стійкості проти хвороб;
  • ефективність препаратів проти найнебезпечніших хвороб листя і стебел, які можуть стати причиною недоотримання до 70% врожаю (септоріоз листя, види іржі, піренофороз, гельмінтоспоріозні плямистості, борошниста роса, фузаріоз);
  • здатність діючих речовин швидко локалізувати хвороби, що вже почалися;
  • прогноз погоди на наступні 5-7 днів (короткочасні опади та часті роси провокують розвиток хвороб).

Для ефективного фунгіцидного захисту зернових компанія ALFA Smart Agro пропонує сільгоспвиробникам препарат Корвізар М (фенпропідин, 300 г/л + тебуконазол, 150 г/л + міклобутаніл, 100 г/л)

«Інноваційний фунгіцид Корвізар М з’явився на ринку в 2020 році. Препарат надійно контролює церкоспорельоз, гельмінтоспоріоз, фузаріоз (в т. ч. на колосі), альтернаріоз, а також борошнисту росу і види іржі. Саме цей препарат завдяки швидкому проникненню і блокуванню уражених тканин ефективний навіть при середньому ступені ураження рослин, що важливо в критичних умовах поширення хвороб. Корвізар М безпечний для культури при +25°С і вище, його можна застосовувати в будь-яку фазу розвитку зернових. На захисну дію препарату не впливають короткочасні дощі», — повідомляють в ALFA Smart Agro.

Окрім цього, для превентивного контролю найпоширеніших хвороб пшениці аграріям радять використовувати фунгіцид Болівар Форте (тебуконазол, 240 г/л + крезоксим-метил, 125 г/л).

«Препарат поєднує в собі дві активні речовини системної та трансламінарної дії, а тому швидко зупиняє розвиток чутливих інфекцій (при початкових симптомах зараження) та забезпечує тривалий захист листя, в тому числі нового приросту. Характерною особливістю фунгіциду Болівар Форте є виражений ефект здорової клітини (health-ефект), що проявляється в прискоренні азотного обміну і синтезу білків, оптимізації процесу фотосинтезу і накопичення вуглеводів. В результаті підвищується стійкість рослин до стресових умов, старіння рослин сповільнюється, а якісні та кількісні показники майбутнього врожаю покращуються. Ця особливість фунгіциду Болівар Форте важлива для захисту рослин, які пережили вплив несприятливої погоди», — відзначають фахівці.