23 лютого 2020, 11:00, Світ

Американські селекціонери вивели зелений сорт томатів черрі

Новий овоч був отриманий в результаті схрещуванням чотирьох доіндустріальних сортів томатів доцентом рослинництва Корнельського агрономічного факультету Філіпом Гріффітс, пише fruitnews.ru.

Нові томати черрі володіють свіжим тропічним смаком, своєю прозорістю їх шкірка нагадує аґрус. Ближче до дозрівання шкірка набуває золотистого відтінку. Наразі насіння зелених томатів продається через місцевий органічний магазин компанії Fruition Seeds.

«Складнощі в процесі селекції нових томатів були пов'язані зі особливостями визначення ступеня їх дозрівання. Ще одним викликом стало сприйняття людей: томати зеленого кольору не асоціюються у покупців з солодким смаком», — зауважив Філіп Гріффітс.

Робота над новим сортом розпочалась 2005 році. У той час більшість селекційних програм були орієнтовані на посилення стійкості рослини до хвороб і підвищення врожайності. Водночас, зростання купівельної спроможності населення вплинуло на ринок і стимулювало розширення асортименту, що призвело до появи овочів різних кольорів і незвичайних смакових поєднань.