13 лютого 2020, 11:00, Україна

Початок лютого в Україні характеризувався різким коливанням температур

За даними моніторингу Метео Фарм, середньомісячна температура повітря першої декади лютого перебувала в межах -1…+2°С. Максимальні температури повітря зафіксовано в першій половині декади. В північних областях +10…+12°С, на Сході — +10…+13°С, на Заході — +11…+15°С, в центральних областях — +13…+14°С. На Півдні стовпчики термометрів сягати +15…+17°С, в Одеській області — рекордні +17°С.

Мінімальні температури припали на другу половину декади. В центральних та північних областях температура знаходилась в межах -9…-6°С, в Дніпровській області опустилась до -15°С. На Заході — -15…-5°С, в східних областях — -18…-12°С, в південних областях — -12…-9°С, в Запорізькій області — до -18С морозу.

Мінімальна температура ґрунту коливалась в межах від -4 до -2°С, лише в Дніпровській області опустилась до -5°С морозу.

Середня швидкість вітру коливалась в межах 6-8 м/с. Вологість повітря коливалась від 75% до 88%. Атмосферний тиск — 757-761 мм.рт.ст.

Завдяки рясним опадам рівень зволоженості ґрунту зріс. Однак Одеська область має занизький показник лише 23%, краще зволожені землі Закарпатської області 31%

Перша декада лютого гарно відображає температурні гойдалки. Стрибки температури сягали від -18°С морозу в Запорізькій та Донецькій областях до +17°С тепла в Одеській області.

Натисніть для збільшення

Температура ґрунту мінімально опускалась майже до -5°С в Дніпровській області, на решті території цей показник знаходився в межах -4…-1°С. Середня температура ґрунту мала плюсові температури.

Натисніть для збільшення

На початку лютого дочекались опадів у вигляді дощу, снігу, мокрого снігу. За даними діаграми можна зробити висновок, що найбільша кількість опадів випала в Донецькій та Закарпатській областях. Частково наситились вологою області Західних, Південних та Центральних областей. Найменша кількість опадів зафіксовано в Чернівецькій області. Північні області також недоотримали своєї порції вологи.

Натисніть для збільшення

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.