11 лютого 2020, 09:00, ЗЗР

Заводи Китаю з виробництва ЗЗР не працюють вже три тижні

Проблеми виникнуть в першу чергу в компаній-імпортерів готової продукції, які планували доставку на період після китайських свят. Навіть ту продукцію, яка була виготовлена раніше, вони не встигнуть отримати до початку весни через те, що закриті порти.

Ситуація може вплинути і на виробників ЗЗР, які закуповують там діючі речовини. Усі добре розуміють, що й після завершення карантину китайським заводам знадобиться ще деякий час, щоб ввійти в ритм і виконати всі замовлення, які накопичились.

«Що стосується ALFA Smart Agro, то на нас ця ситуація вплинула мінімально. Ми, як виробник ЗЗР, закуповуємо сировину заздалегідь, а також маємо резерв діючих речовин, які потрібні для виготовлення основних препаратів. Тому 80% продукції, яку ми готуємо до весняного сезону, вже знаходиться на складі. Решта — на різних етапах доставки. Але важливо, що продукція та сировина встигли вийти з портів Китаю до їх закриття і будуть доставлені в Україну вчасно», — сказала Тетяна Мосендз.

Вона також зауважила, що ціни на продукцію ALFA Smart Agro у 2020 році будуть стабільними, оскільки компанія завжди фіксує умови й не змінює їх протягом року.

Анастасія Аврамчук, SuperAgronom.com