7 квітня 2017, 16:08, Насіння

Зараз відбувається прорив в селекції кукурудзи — гендиректор Лімагрейн

Про найближчі плани компанії «Лімагрейн Україна» в селекції сільськогосподарських культур розповіла в інтерв'ю Latifundist.com Тетяна Генрі-Якубовська, генеральний директор «Лімагрейн Україна».

На її думку, ключовий критерій для агрономів сьогодні — урожайність. В Україні зростає середня врожайність соняшнику. Тому пріоритет № 1 для сільгоспвиробників — отримати якомога більше виручки з 1 га. Так що врожайність залишається головним фактором при виборі посівного матеріалу на сьогодні.

«Щодо кукурудзи, можна сказати, що зараз відбувається прорив в плані селекції гібридів з толерантністю до посухи. Зокрема, варто виділити технологію оптимізації засухостойкості HYDRANEO®, до якої увійшли 4 інноваційних гібриди. В цілому, отримуємо хороші відгуки від клієнтів. Продукція Limagrain користується попитом, показовий момент — практично все насіння вже продане», — говорить Тетяна Генрі-Якубовська.

Читати по темі: Технологія HYDRANEO® допоможе попередити ризики при вирощуванні кукурудзи в умовах посухи

Загалом в селекцію соняшника та кукурудзи в Україні компанія «Лімагрейн» вкладає не менше 1,5 млн євро щорічно. Але активно просуваються й інші культури: як популярні, так і нішеві. Серед нових для компанії напрямків генеральний директор назвала селекцію озимого ріпаку та озимої пшениці. Є, за її словами, й інші нішеві напрямки, які в компанії вважають перспективними. Наприклад, зелений горох на зерно та пивоварний ячмінь.