30 січня 2020, 09:00, Україна

Синоптики розповіли, коли в Україні очікувати морозів та снігу

За словами директора Київського еколого-культурного центру, еколога Володимир Борейко, в Україні відбувається зміна меж всієї зими, а значить — поступово березень і початок квітня перетворяться на зимові місяці, передає apostrophe.ua.

«Проблема для працівників сільського господарства може бути тільки в разі, якщо сніг не випаде взагалі, але я сподіваюся, що зима ще своє візьме — буде багато снігу і морозу», — зазначив Володимир Борейко.

При цьому глава Укргідрометцентру Микола Кульбіда запевнив, що до кінця поточного місяця в Україні не слід очікувати будь-яких змін в погоді.

«У першій декаді лютого також ніяких істотних змін погоди ми не очікуємо, але очікуємо збільшення кількості опадів, в порівнянні з тим, що січень був дуже сухим місяцем. А температурний режим буде таким же», — повідомив Микола Кульбіда.

Спеціаліст попередив, що в другій половині лютого до України може прийти холодне арктичне повітря, а значить слід очікувати похолодання і снігу.

«Поки нинішня зима має найвищі мінімальні температури за роки спостережень», — зауважив Олександр Косовець, директор Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Читати по темі: Коли зима-не-зима: що відбувається з озимими без снігу?