15 січня 2020, 18:00, Україна

Названо найпопулярніші нішеві культури Полтавщини

Про виробництво нішевих культур в області розповів Олег Палій, заступник директора Департаменту АПР Полтавської ОДА, пише ukurier.gov.ua.

«Нішеві культури для аграріїв — це своєрідна подушка безпеки, яка гарантує їм додаткові прибутки і дає змогу розв’язувати багато агрономічних проблем: страхуватися від посухи або відновлювати ґрунт, пересівати загиблі озимі. На цьому ринку серед виробників спостерігається набагато менша конкуренція», — говорить Олег Палій.

За його слова, виробництво цих культур зростає через попит на ринках Африки та Пакистану. Окрім зернових та зернобобових у сегменті нішевих культур розширються й площі під ягідниками. Зокрема у Диканському районі посаджено найбільше в Україні насадження органічної малини — 13 га.

«У межах регіональної програми розвитку та підтримки аграрного комплексу Полтавщини за пріоритетними напрямами на період до 2020 року додатково посаджено 35,6 га плодово-ягідних насаджень, компенсовано господарствам 1,3 млн грн», — зауважив посадовець.

Виробництвом цієї продукції в області займаються ПСП «Майбородівське», ТОВ «АПК Докучаєвські чорноземи», ТОВ «Фрукти Полтавщини», ФГ «Еко-Маяк», ФГ «Гарант».