20 грудня 2019, 16:20, Насіння

Українські аграрії зможуть протестувати на своїх полях гібриди соняшнику BASF

Про це на зустрічі Клубу Новаторів агробізнесу розповів Тарас Костина, керівник напряму маркетингу насіння BASF.

За його словами, до цього напряму входять декілька ключових культур. Серед них — ріпак. В Україні, наприклад, представлено як озимий, так і ярий ріпак — за традиційною та Clearfield® технологіями.

«Відзначу, що BASF є лідером у світі по насінню каноли. Близько 50% ринку ярого ріпаку (каноли) в країнах Північної Америки — це гібриди BASF під технологію LibertyLink®. Овочеві культури в цьому сегменті представлені брендом Nunhems®. Також компанія представлена насінням бавовнику та сої», — додав Тарас Костина.

За його словами, компанія багато інвестує у програму гібридної пшениці в усьому світі. З 2020 року BASF входить у новий сегмент і розпочинає продаж гібридів соняшнику в країнах Європи, зокрема, й в Україні. 

На зустрічі Клубу Новаторів було представлено 2 гібриди соняшнику — ЕС Лоріс СЛП та ЕС Каприз СЛП. Серед основних цінних ознак, на яких зосереджувались селекціонери, — стійкість до пізніших рас вовчка (G) і толерантність до гербіцидів Clearfield® Plus, адаптивність та пластичність до кліматичних умов вирощування.

Тарас Костина зауважив, що компанія BASF прийшла в цей сегмент надовго і надалі розширюватиме портфоліо соняшнику.

Алла Гусарова, SuperAgronom.com