3 квітня 2017, 13:13, Урожай

На Київщині та Полтавщині горять поля

Про випалювання стерні на полях повідомляють агрономи з Київщини та Полтавщини, проте дані випадки є непоодинокими і цілком можуть повторюватись в інших регіонах.

Зокрема про пожежі на полях повідомляють в Київській області. В Яготинському районі вогонь поширюється стернею і сьогодні. Така ж ситуація в Великобагачанському районі Полтавської області. Раніше агрономи повідомляли про підпали стерні в інших районах Полтавщини.

Переважно причина таких дій землевласників полягає у великій кількості рослинних залишків після запізнілого збирання кукурудзи.

«Кукурудзу молотять майже по всіх районах.  Нажаль, стерню палять  в господарствах, які не можуть забезпечити якісний обробіток грунту через значну кількість решток кукурудзи на полі. Звичайно, легше кинути сірник, і за 2-3 години, при сьогоднішій погоді (суховії), поле стає чистим від кукурудзиння, але зовсім чорним від сажі і попелу. Задискувати стерню значно важче, адже урожай кукурудзи непоганий. Тому деякі виробники шукають більш прості «рішення», — говорить агроном ТД «Насіння» Олексій Кармазь.