4 грудня 2019, 10:10, Україна

Визначено регіони з найбільшими заморозками та промерзанням ґрунту

За даними моніторингу Метео Фарм, середньомісячна температура повітря на Заході перебувала в межах +7…+10°С, в Північних та Східних областях +4…+6°С.  В Центральних +5…+7°С, в Південних областях +6…+9°С. Максимально температура повітря піднімалась в першій декаді листопада +25…+26°С в Одеській та Чернівецькій областях. В нічні години мінімально температура опускалась до -14…-13°С морозу в Східних областях 22-23 листопада.

Найнижчий рівень зволоження ґрунту 13-14% було зафіксовано в Чернівецькій, Миколаївській, Одеській та Луганській областях. Краще зволожені землі 24% в Закарпатській області.

За звітний період показник вологості коливався в межах від 71% до 78%. Атмосферний тиск — 760-769 мм.рт.ст.

Протягом місяця температура повітря поступово знижувалась без різких коливань. Середньодобова температура повітря по Україні виявилась вищою за багаторічну кліматичну норму на 3-5°С.

Мінімальна температура ґрунту в Північних, Південних та Центральних областях досягала -8…-6°С, на сході -10…-9°С. На Заході лише -3…-1°С нижче нуля.

 

Опади майже рівномірно розподілились по всій території країни. Винятком стала Закарпатська область де випала значна кількість опадів, тим самим наситивши землю вологою. Незначну кількість опадів зафіксовано в Миколаївській та Одеській областях.

Детальніше про вологість та температуру ґрунту, тривалість сонця та ймовірність опадів дізнавайтесь з агрометеорологічного прогнозу погоди на meteo.farm.