1 квітня 2017, 07:03, Добрива

Життю на Марсі бути!

Компанія «Долина», вітчизняний виробник стимуляторів росту рослин і мікродобрив, звернулася до керівництва NASA, з пропозицією допомоги своїх фахівців в питанннях розробки спеціальних добрив, які в майбутньому зможуть застосовуватися для вирощування сільськогосподарських культур на Марсі. Про це повідомила прес-служба компанії.

Як відомо, нещодавно вчені Міжнародного центру картоплі спільно з фахівцями NASA успішно завершили експеримент з вирощування картоплі в умовах, наближених до марсіанських. Бідний і сильно засолений марсіанський ґрунт для отримання стабільно високих врожаїв вимагає розробки і впровадження нових спеціальних технологій вирощування рослин.

Маючи двадцятирічні інноваційні напрацювання, зроблені у власній хімічній лабораторії, величезний досвід роботи на ринку агрохімії в країнах ближнього і далекого зарубіжжя, значний науково-кадровий потенціал (вчене ядро компанії складають кандидати хімічних і сільськогосподарських наук), «Долина» запропонувала NASA провести спільні дослідження в сфері розробки стимуляторів росту і добрив, які дозволять земним рослинам швидко адаптуватися і нормально розвиватися в складних марсіанських умовах.

Представники компанія «Долина» впевнені, що розроблені для Марсу препарати допоможуть значно розширити ареал вирощування культурних рослин на Землі, в регіонах з несприятливими для ведення сільського господарства умовами.

Співробітники компанії висловили готовність взяти участь в експедиції на Марс в 2023 році для закладки польових дослідів безпосередньо в умовах Червоної планети.

Відповідь за NASA.