7 листопада 2019, 17:20, Урожай

На Волині провели обстеження ґрунтів на предмет наявності шкідників

За даними ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, в базових господарствах ґрунтові розкопки було проведено на площі 4,7 тис. га, в інших господарствах — на площі 29,8 тис. га.

«У зв’язку із теплою погодою, яка спостерігалась у вересні — жовтні, під час розкопок більшу частину шкідників було виявлено у верхньому шарі ґрунту. Серед видового складу переважали личинки та лялечки травневого хруща, жужелиці, бульбочкових довгоносиків, озимої та капустяної совок, хлібних жуків та інші», — стверджують фахівці.

Зазначається, що в порівнянні з минулим роком в окремих районах (Володимир-Волинський, Іваничівський, Старовижівський, Шацький) відмічено збільшення підгризаючих совок, зокрема озимої. У віковому співвідношенні травневих і червневих хрущів цього року відмічено на майже на одному рівні (І-ІІ-48% : ІІІ-52%).

На підставі даних обстежень фахівцями розробляються прогнози появи та заходи з боротьби зі шкідниками і хворобами сільськогосподарських культур на наступний рік, що дасть можливість поінформувати та попередити сільськогосподарського виробника для того, щоб провести захист рослин вчасно, економічно та екологічно обґрунтовано.